Salix integra Hakuro Nishiki – Bonte wilg op stam

Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg op stam is een bolvormig groeiend boompje op stam met bont blad.

De hoogte van de boom hangt af van de hoogte van de stam waarop hij geënt is.

Deze boom is geschikt voor de kleine tuin, maar past zeker ook in een grote tuin.  Bonte wil op stam is winterhard. Het is een snelle groeier, die jaarlijks teruggesnoeid kan worden.

Salix integra Hakuro Nishiki op stam staat mooi in een pot op het terras of balkon, maar kan ook goed in solitair in de border staan.

Standplaats Bonte wilg

De boom staat graag in de zon of in halfschaduw. Hoe meer zon het blad vangt, des te bonter het blad wordt.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor matig voedselrijke grond.

Salix integra Hakuro Nishiki kopen

Bonte wilg kan jaarrond in de webshop bestelt worden. Wilt u nu dit mooie boompje in huis halen? Klik op onderstaande knop om hem direct te bestellen!

Salix integra Hakuro Nishiki kopen

 

Hoe ziet het blad eruit

Het blad is lancetvormig en is bontgekleurd met wit en groen. Het nieuwe blad is roze, wat voor een bijzondere verschijning in de tuin zorgt. In de winter is de plant bladverliezend, maar heeft dan nog steeds sierwaarde vanwege de roodbruine takken.

Snoei Bonte wilg op stam

Snoeien kan jaarlijks of om het jaar plaatsvinden, afhankelijk van hoe groot u de bolvorm wilt laten worden. Zonder snoei kan de kroon wel tot 1 m groot worden. Snoei in het voorjaar, in maart, de takken terug tot ongeveer 10 cm van de stam. De kroon is geënt op de stam, de stamhoogte is dus bij aankoop al bekend en veranderd niet meer.
Regelmatige snoei zorgt voor een mooie vorm, bovendien wordt het nieuwe blad weer mooi roze van kleur. In de zomer kan nogmaals gesnoeid worden, zodat er weer mooi roze gekleurd blad gevormd wordt.

Benieuwd naar meer mooie bomen voor uw tuin? Klik hieronder op de knop voor een overzicht van alle bomen op plantnu! 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

19 reacties


 • Mirtje

  Kan ik de Salix caprea in de pot laten staan.

  Groetjes Mirtje


 • Gina Breur

  de bonte Japanse wilg heeft bij ons 7 jaar in de volle grond gestaan en was een blikvanger. het afgelopen voorjaar heeft hij maar heel kort gebloeid en nu is hij helemaal bruin en is waarschijnlijk dood gegaan, wij begrijpen niet wat er mis is gegaan. wie kan mij vertellen wat er waarschijnlijk is gebeurd?
  bij voorbaat dank.


  • Geert

   Wij hebben hetzelfde voorgehad.
   Onze wilg was steeds zeer mooi, vorig jaar kwamen er enkele bruine takken in, en dit voorjaar lijkt hij dood. er komen enkel wat nieuwe scheuten op de stam.
   Ik weet ook niet waar het aan ligt.


  • peter

   wij hebben de hakuro in augustus om geplant van achtertuin naat voortuin.nu lijkt het als of hij doodgaat.alle bladeren zijn bruin.komt het nog goed?


 • Lavens

  Ik heb een vraag in verband met het snoeien van een salix hakuro

  Ik heb drie mooie salix staan, waarvan bij alle drie de takken geweldig gegroeid zijn, Nu is mijn vraag moogt, ge die ook in de loop van t’jaar bijsnoeien


 • Sanne

  Ik heb sinds kort een bonte wilg op stam voor op het balkon, maar vraag me af hoe vaak ik deze per week water moet geven.
  Kan alleen vinden dat hij van vocht houd!!


 • Ineke

  Ik heb sinds kort 2 salix integra Hakuro-
  nishiki met een gedraaide stam, uit die gedraaide stam komen allemaal nieuwe scheute. Ik heb ze al een paar weggeknipt maar komen steeds terug. Wat kan ik doen zodat de nieuwe scheuten weg blijven????? Kan iemand mij dat uitleggen.
  20-09-2015


  • Tom

   Zo laag mogelijk afknippen. De stam afknippen op maximaal 5 cm vanaf de wortel. Dit zorgt ervoor dat er geen scheuten meer groeien.


 • Richard Broers

  Mevr./mijnheer,

  In mijn (beperkte) tuin staat een dergelijk boompje. Het groeit goed, maar het volgende is het geval. Elk jaar snoei ik de takken. De nieuwe aanwas begint echter steeds lager, zodat aan het boveneinde een kaal(dood?)stuk ontstaat dat elk jaar langer wordt. Klopt dat en is het mogelijk dat “dode” stuk weg te halen (zagen o.i.d.)


 • Ingrid

  Ik heb de mijne nog niet gesnoeid, mag ik dit nu nog doen want ik krijg bruine stukken op mijn takken. Of is hij dan dood en kan ik best nieuwe kopen ? Heb hem pas vorig jaar aangekocht.


 • Groene vingers in wording?

  Ik heb een mooi Japans wilgje op stam, maar heb m nog niet gesnoeid maar de takken worden nu erg lang. Kan ik nu alsnog snoeien? ?


 • Luc Debonnez

  Hallo,

  Kan ik dit boompje nu planten?

  Dank.


 • Jeannette

  goede morgen mijn vraag is: ik heb begin deze week een prachtige boom gekregen de bol is wel een meter doorsnee. Hij is in de volle grond gezet maar geen potgrond erbij of iets dergelijks.
  Nu hebben we de hele week boven de 25 graden gehad dus ik heb hem veel water gegeven maar toch zijn alle blaadjes zijn nu gekruld en worden droog. Kan ik hem nu beter terug snoeien zodat hij alleen maar zijn stam hoeft te voeden inplaats van ook de hele kroon?


 • Jacqueline

  Hallo!
  Ik heb gisteren een salie in een (grote) pot gezet en nu hangen de blaadjes…
  Snap er niets van. Wat kan het zijn?


 • Lia griffioen

  Het is nu eind sept en de takken zijn erg lang kan ik nu gaan snoeien


 • Agnieta

  Snoeien we dit boompje al in het eerste jaar zo kort terug? We hebben hem afgelopen september gepland. Of ‘verpesten’ we dan de mogelijke grootte?