Salix integra Hakuro Nishiki – Bonte wilg op stam

Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg op stam is een bolvormig groeiend boompje op stam met bont blad.

De hoogte van de boom hangt af van de hoogte van de stam waarop hij geënt is.

Deze boom is geschikt voor de kleine tuin, maar past zeker ook in een grote tuin.  Bonte wil op stam is winterhard. Het is een snelle groeier, die jaarlijks teruggesnoeid kan worden.

Salix integra Hakuro Nishiki op stam staat mooi in een pot op het terras of balkon, maar kan ook goed in solitair in de border staan.

Standplaats Bonte wilg

De boom staat graag in de zon of in halfschaduw. Hoe meer zon het blad vangt, des te bonter het blad wordt.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor matig voedselrijke grond.

Salix integra Hakuro Nishiki kopen

Bonte wilg kan jaarrond in de webshop bestelt worden. Wilt u nu dit mooie boompje in huis halen? Klik op onderstaande knop om hem direct te bestellen!

Salix integra Hakuro Nishiki kopen

 

Hoe ziet het blad eruit

Het blad is lancetvormig en is bontgekleurd met wit en groen. Het nieuwe blad is roze, wat voor een bijzondere verschijning in de tuin zorgt. In de winter is de plant bladverliezend, maar heeft dan nog steeds sierwaarde vanwege de roodbruine takken.

Snoei Bonte wilg op stam

Snoeien kan jaarlijks of om het jaar plaatsvinden, afhankelijk van hoe groot u de bolvorm wilt laten worden. Zonder snoei kan de kroon wel tot 1 m groot worden. Snoei in het voorjaar, in maart, de takken terug tot ongeveer 10 cm van de stam. De kroon is geënt op de stam, de stamhoogte is dus bij aankoop al bekend en veranderd niet meer.
Regelmatige snoei zorgt voor een mooie vorm, bovendien wordt het nieuwe blad weer mooi roze van kleur. In de zomer kan nogmaals gesnoeid worden, zodat er weer mooi roze gekleurd blad gevormd wordt.

Benieuwd naar meer mooie bomen voor uw tuin? Klik hieronder op de knop voor een overzicht van alle bomen op plantnu!