Salvia Mystic Spires Blue – Salie: verzorging, standplaats en bloei

Salvia Mystic Spires Blue

Salie

Salvia Mystic Spires BlueSalie is een eenjarige Salie soort, maar is zeker een aanrader vanwege de langdurige bloei met prachtig blauwe bloemen. Lees hier hoe je de plant kunt verzorgen, op welke standplaats hij graag staat en wanneer de plant bloeit.

Er zijn veel verschillende soorten Salie en veel daarvan zijn vaste planten. Deze soort is echter matig winterhard, zodat de soort vaak na één seizoen uit de tuin verdwenen is.

De plant wordt 70 cm hoog en staat mooi in een pot op het terras of in de border. Zeker als de plant in grote aantallen wordt aangeplant ziet het prachtige blauw er prachtig uit in iedere border. De blauwe bloemen zijn mooi in combinatie met oranje en gele bloemen, maar ook in combinatie met roze en wit is het en lust voor het oog!

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Salvia kopen

Uit de vele soorten Salvia is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. Het zijn langbloeiende planten verkrijgbaar met bloemen in allerlei kleuren. Koop Salie door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Salvia Mystic Spires Blue

De plant staat graag in de zon of lichte schaduw. Zorg voor voedselrijke, licht vochtige maar waterdoorlatende grond. De soort staat mooi in een pot op het terras of in de border.

Wanneer bloeit Salvia Mystic Spires Blue?

De soort bloeit zeer langdurig met blauwe bloemen van juni tot ver in oktober en vaak zelfs tot aan de eerste vorst. De bloemen komen aan lange opgaande stelen die hoog boven het donkergroene blad uitsteken. De bloemen trekken bijen en vlinders aan.

Verzorging

  • Zorg dat de grond niet teveel uitdroogt door op tijd water te geven. Zo krijgen alle knoppen kans mooi te gaan bloeien.
  • Bemest de plant regelmatig voor een mooie bloei. Geef vloeibare mest bij een standplaats in een bloempot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.