Salvia Mystic Spires Blue – Salie: verzorging, standplaats en bloei

Salvia Mystic Spires BlueSalvia Mystic Spires BlueSalie is een eenjarige Salie soort, maar is zeker een aanrader vanwege de langdurige bloei met prachtig blauwe bloemen. Lees hier hoe je de plant kunt verzorgen, op welke standplaats hij graag staat en wanneer de plant bloeit.

Algemene informatie Salvia Mystic Spires Blue

Er zijn veel verschillende soorten Salie en veel daarvan zijn vaste planten. Deze soort is echter matig winterhard, zodat de soort vaak na één seizoen uit de tuin verdwenen is.

De plant wordt 70 cm hoog en staat mooi in een pot op het terras of in de border. Zeker als de plant in grote aantallen wordt aangeplant ziet het prachtige blauw er prachtig uit in iedere border. De blauwe bloemen zijn mooi in combinatie met oranje en gele bloemen, maar ook in combinatie met roze en wit is het en lust voor het oog!

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Salvia kopen

Uit de vele soorten Salvia is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. Het zijn langbloeiende planten verkrijgbaar met bloemen in allerlei kleuren. Koop Salie door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Salvia Mystic Spires Blue

De plant staat graag in de zon of lichte schaduw. Zorg voor voedselrijke, licht vochtige maar waterdoorlatende grond. De soort staat mooi in een pot op het terras of in de border.

Wanneer bloeit Salvia Mystic Spires Blue?

De soort bloeit zeer langdurig met blauwe bloemen van juni tot ver in oktober en vaak zelfs tot aan de eerste vorst. De bloemen komen aan lange opgaande stelen die hoog boven het donkergroene blad uitsteken. De bloemen trekken bijen en vlinders aan.

Verzorging

  • Zorg dat de grond niet teveel uitdroogt door op tijd water te geven. Zo krijgen alle knoppen kans mooi te gaan bloeien.
  • Bemest de plant regelmatig voor een mooie bloei. Geef vloeibare mest bij een standplaats in een bloempot.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.