Salvia nemorosa Sensation Deep Rose – Salie

Salvia nemorosa Sensation Deep RoseSalvia nemorosa Sensation Deep Rose of Salie is een langbloeiende plant met mooie diep roze bloemen, die in aren boven het blad uitsteken.

Er zijn veel verschillende soorten salie met verschillen in hoogte en bloemkleur, zodat er voor iedereen wel een mooie soort te vinden is.

Salie wordt ongeveer 40 cm hoog en valt mooi op in de border als hij in grotere hoeveelheden wordt aangeplant. Houd 7 à 9 stuks per vierkante meter aan.

De plant is winterhard en is een compact groeiende plant met opgaande groei.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Standplaats Salvia nemorosa Sensation Deep Rose

De plant staat graag op een plek in de zon in matig vochtige, maar goed waterdoorlatende grond die kalk- en humusrijk is.

Salvia nemorosa kopen

Er zijn veel verschillende soorten te koop, met bloemen in de kleuren roze, paars en wit. Klik op onderstaande button om Salie te kopen:

Salvia nemorosa kopen

Bloei en blad

Salie is een langbloeiende plant met een rijke bloei aan roze bloemen, die in aren boven het blad uitsteken. De plant bloeit in de maanden mei, juni, juli en augustus met geurende bloemen die ook als snijbloem gebruikt kunnen worden.

Het blad is lancetvormig en is groen van kleur. Het is een bladverliezende plant.

Verzorging Salvia nemorosa Sensation Deep Rose

  • Snoei kan direct na de bloei plaatsvinden en bevorderd een tweede bloei. In het voorjaar kan de plant worden terug geknipt tot ongeveer 5 cm boven de grond.
  • Vermeerderen van de plant kan plaatsvinden door delen van de plant.