Salvia nemorosa Rügen – Salie

Salvia nemorosa Rügen

Salie

Salvia nemorosa Rügen of Salie is een langbloeiende plant met blauwpaarse bloemen in aren.

Er zijn veel verschillende soorten Salie. Salvia nemorosa Rügen wordt ongeveer 50 cm hoog en heeft vierkantige stengels.

Plant voor een mooi resultaat in de border 9 tot 11 stuks per vierkante meter. Deze rijkbloeiende plant heeft een opgaande groei en is winterhard en bladverliezend.

Standplaats Salvia nemorosa Rügen

De plant staat graag op een warme plek in de volle zon.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Te natte wortels in de winter zijn funest voor de plant. Zorg dat de grond niet uitdroogt, dit gaat ten kostte van het blad.

Bloei en blad

Salvia is een lang- en rijkbloeiende plant die van juni t/m augustus bloeit met blauwpaarse bloemen die in aren boven het blad bloeien.

De bloemen trekken bijen en vlinders naar de tuin.

Het blad is groen, in de winter is de plant bladverliezend.

Salie snoeien

Door na de bloei de uitgebloeide bloemen weg te knippen stimuleert u een tweede bloei. Laat de stengels na de bloei bij voorkeur aan de plant zitten en snoei in het voorjaar de plantenresten weg. Houdt u echter van een opgeruimde wintertuin, dan kunt u de stengels ook in het najaar, na de laatste bloei, wegknippen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier