Salvia nemerosa Ostfriesland – Salie

Salvia nemerosa Ostfriesland

Salie

Salvia nemerosa Ostfriesland of Salie is een rijk- en langbloeiende plant met paarsblauwe bloemen, die aan aren boven het blad uitsteken.

Er zijn veel verschillende soorten salie, met verschillende bloemkleuren en hoogten. Salvia nemerosa Ostfriesland is een vrij laagblijvende soort, de plant wordt 50 cm hoog.

De plant staat mooi in de border, zeker als hij in groepen wordt aangeplant. Houdt 7 à 9 stuks per vierkante meter aan.

Salvia nemerosa Ostfriesland is goed winterhard, heeft een opgaande groei en verliest zijn blad in de winter.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en zijn goed te gebruiken als snijbloem.

Standplaats Salvia nemerosa Ostfriesland

De plant staat graag op een warme en zonnige plek.

De grond mag niet kurkdroog zijn, maar zeker ook niet te nat, teveel vocht in de winter is funest voor de plant. Zorg dus voor licht vochtige, maar waterdoorlatende grond, die humus- en voedselrijk is en kalk bevat. De plant zal zich er helemaal thuis voelen.

Bloei en blad

Salvia nemerosa bloeit rijk en lang met paarsblauwe bloemen, die aan aren boven het blad uitsteken en fier overeind staan. De plant heeft hiervoor geen steun nodig.

Het blad is lang en lancetvormig en is groen van kleur en groeit aan de behaarde stengels, die vierkant van vorm zijn. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Salvia nemerosa Ostfriesland

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden. Als u hier niet te lang mee wacht, dan zal de plant een tweede keer bloeien. In de herfst kunnen de afgestorven plantendelen worden weggeknipt, maar u kunt ze ook laten zitten tot in het voorjaar, zodat kleine insecten er nog een schuilplaats kunnen vinden.
  • Vermeerderen van de plant kan plaatsvinden door delen van de plant. Dit is voor het behoudt van de plant aan te raden om iedere 2 à 3 jaar te doen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier