Salvia nana Curling Waves – Siersalie

Salvia nana Curling WavesSalvia nana Curling Waves of Siersalie is een langbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen met witte accenten. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging.

Er zijn zeer veel verschillende soorten Salie met groot verschil in hoogte, bloemkleur en bloeitijd. Deze plant wordt wat blad betreft ongeveer 40 cm hoog, met daar bovenuit stekend de bloemen tot 1 m hoog.

Deze vaste plant is winterhard tot -20 graden Celsius en staat graag beschut voor koude wind. Siersalie is geschikt voor in de border, pot of rotstuin. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en hommels.

Standplaats Salvia nana Curling Waves

De plant staat graag op een plek in de zon of eventueel halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en humus- en kalkrijk.

Bloei en blad

Siersalie bloeit langdurig en rijk van juli t/m oktober met blauw witte bloemen. De bloemen trekken bijen naar de tuin.

Het jonge blad van Salvia nana Curling Waves is paars gekleurd en wordt in de zomer meer groen van kleur. Het ovale blad is wat bobbelig en steekt mooi af tegen de blauwe bloemen.

Verzorging Siersalie

Door de stengels in mei te toppen blijft de hoogte van de plant wat beperkt en zal de plant uitgebreid bloeien.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!