Salvia Turkestanica – Scharlei: standplaats, bloei, blad

Salvia sclarea var. Turkestanica Salvia Turkestanica of Scharlei is een winterharde en groenblijvende plant, die bloeit met lilaroze bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Algemene informatie

Er zijn heel veel soorten Salvia te koop met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere tuin wel een mooie soort te vinden.

Deze plant is tweejarig en zaait zichzelf goed uit, als de omstandigheden goed zijn. Salvia Turkestanica is een aromatische plant en trekt veel vlinders en bijen.

De plant combineert goed met allerlei andere border planten. Wil je meerdere planten neerzetten, houdt dan een aantal aan van 7 of 9 stuks per vierkante meter. Salvia sclarea var. Turkestanica wordt ongeveer 1m hoog.

Standplaats Salvia Turkestanica

De plant staat graag op een zonnige en warme plek, op een open gedeelte in de tuin. De grond mag niet uitdrogen, maar moet wel waterdoorlatend zijn en matig voedselrijk. De plant moet beschermt worden tegen sneeuw en overvloedige regen.

Bloei Salvia Turkestanica

De plant bloeit in juni en juli met lilaroze met witte bloemen. Als je de uitgebloeide bloemen op tijd verwijdert, bloeit de plant ook nog wel eens door tot augustus.

Blad

Het blad voelt fluwelig aan en is grijs van kleur. Het blad staat twee bij twee kruisgewijs op de steel. De plant behoudt in de winter zijn blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier