Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby – Skimmia

Skimmia japonica Godrie's Little RubySkimmia japonica Godrie’s Little Ruby of Skimmia is een compact groeiende groenblijvende heester met bloemknoppen in herfst en winter, witte bloemen in voorjaar en rode bessen vanaf september.

De winterharde heester groeit langzaam en wordt ongeveer 40 cm hoog.

Skimmia’s worden in najaar en winter veel aangeboden in tuincentra vanwege de mooie bessen en bloemknoppen, die kleur geven aan de wintertuin.

De heester kan solitair in de border staan, maar staat zeker ook erg mooi als hij in grote groepen wordt aangeplant. Verder kan de plant ook goed in een grote pot op het terras staan.

Standplaats Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby

De heester staat graag in halfschaduw in licht vochtige zure grond.

Plant de heester met tuinturf in het plantgat en strooi ieder jaar tuinturf rondom de plant. De voorkeur gaat uit naar humusrijke, licht zure grond die vochtig is, maar wel waterdoorlatend.

Blad, bloei en bessen

Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby heeft mooi leerachtig donkergroen blad. Het is een groenblijvende plant.

In herfst en winter heeft de heester mooie bloemknoppen en vanaf maart/april tot in mei bloeit de heester met witte pluimen.

Vanaf september komen er rode bessen aan de heester, die langdurig aan de plant blijven zitten.

Snoei

Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby heeft geen snoei nodig.

Skimmia soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie