Skimmia japonica Magic Marlot – Skimmia

Skimmia japonica Magic Marlot>Skimmia japonica Magic Marlot of Skimmia is een groenblijvende heester met in de herfst witte bloemknoppen, verkleurend naar rood en witte bloemen in het voorjaar.

Deze winterharde bloeiende heester is langzaam en compact groeiend en wordt tot 50 cm groot. Deze Skimmia soort is daardoor goed geschikt voor kleine tuinen.

Skimmia japonica Magic Marlot kan goed worden toegepast in een pot op het terras of solitair of in groepen in de border. Plant 1 tot 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats Skimmia japonica Magic Marlot

Deze groenblijvende plant staat graag op een plek in halfschaduw of schaduw.
Plant de heester met tuinturf in het plantgat in humusrijke- en voedselrijke grond, die vochtig maar waterdoorlatend is.langbloeiende plant krijgt in de herfst witte bloemknoppen die bij kou naar rood beginnen te verkleuren. De knoppen sieren de heester de gehele winter. In april en mei komen er witte trosvormige geurende bloemen uit de bloemknoppen.

Bloei en blad

Het kleine leerachtige blad is groen van kleur met een witgele rand.

Verzorging Skimmia japonica Magic Marlot

  • Snoei is niet noodzakelijk, de heester wordt mooi compact en groeit langzaam. Eventueel storende takken kunnen worden terug geknipt.
  • Plant de heester met tuinturf vermengt door de grond uit het plantgat.
  • Bemest de heester in het voorjaar en strooi eind van het jaar tuinturf rond de voet van de plant om de grond voldoende zuur te houden.
  • Laat de grond niet compleet uitdrogen.

Skimmia soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie