Skimmia reevesiana – Skimmia

Skimmia reevesianaSkimmia reevesiana is een mooi compact groeiende heester, die winterhard is. Het is een groenblijvende plant.

Algemene informatie

De heester wordt tot 60 cm hoog en ongeveer 50 cm breed. Skimmia reevesiana staat mooi in grote groepen of solitair. Hij kan goed gedijen onder grote heesters en bomen, maar staat ook mooi op het terras of balkon in een pot of kuip. Vanwege de mooie rode bessen is het een aanwinst in de kersttijd. Skimmia reevesiana is mooi vanwege de witte bloemen in pluimen in april, mei en juni, vanwege het mooie donkergroene bladbuttonen de langdurige aanwezigheid van trossen rode bessen in de herfst en winter.

Standplaats Skimmia reevesiana

De heester staat graag in halfschaduw of schaduw. Vooral bij het planten, maar ook later, houdt hij van veel tuinturf. De tuingrond mag humusrijk en zuur zijn en het liefst vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Blad, bloei en bessen

Skimmia reevesiana heeft donkergroen, lancetvormig blad met een lengte tot 10 cm. Je kunt goed de lichte nerf in het midden van het blad zien.
Deze langbloeiende plant bloeit  in april, mei en juni met witte pluimen. Vanaf juli worden er lichtgroene bessen gevormd, die van oktober tot februari prachtig rood zijn.

Snoei

Skimmia reevesiana heeft geen snoei nodig. Een oude heester kan voor verjonging flink teruggesnoeid worden in maart.

Lees verder; Skimmia soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

8 Reactiesnaar “Skimmia reevesiana – Skimmia”

 1. Ben Schipper schreef:

  Moeten de rode bessen verwijdert worden om bloemen te krijgen zodat er in het najaar weer nieuwe rode bessen komen?

  Wanneer moeten de rode bessen dan verwijderd worden?

 2. Ellen schreef:

  Je mag de Sikmmia nu wel snoeien als deze te groot wordt, de bloemen die er in mei/ juni komen mag je niet snoeien omdat er dan geen bessen meer aankomen.

 3. Ellen schreef:

  Het beste snoei je in gedeelten ieder jaar een beetje, dan heb je zeker altijd bessen en ook de bloemen.

 4. Causio schreef:

  Mijn Skimmia met rode besjes heeft enkele door slakken aangevreten bladeren. Moet ik die afknippen of kan ik die rustig laten zitten?
  Is de beste verzorging halfschaduw, tuinturf en vochtig houden en in het voorjaar wat koemestkorrels rond de voet?
  Bvd

 5. Peter Beers schreef:

  Ik heb een skimmia met rode bessen gekregen maar de plant krijgt geen bloemen en dus ook geen nieuwe bessen, de plant groeit wel goed en is mooi groen met onderin nog steeds de oude beken.
  Wat te doen?

 6. Timmermans schreef:

  ik heb een vraag over de skimmia reevesianna hij staat bij mij in de voortuin waar van de zomer smorgens wel zon is smiddags schaduw is dat goed voor de plant?

Plaats een reactie