Skimmia reevesiana – Skimmia

Skimmia reevesianaSkimmia reevesiana is een mooi compact groeiende heester, die winterhard is. Het is een groenblijvende plant.

Algemene informatie

De heester wordt tot 60 cm hoog en ongeveer 50 cm breed. Skimmia reevesiana staat mooi in grote groepen of solitair. Hij kan goed gedijen onder grote heesters en bomen, maar staat ook mooi op het terras of balkon in een pot of kuip. Vanwege de mooie rode bessen is het een aanwinst in de kersttijd. Skimmia reevesiana is mooi vanwege de witte bloemen in pluimen in april, mei en juni, vanwege het mooie donkergroene bladbuttonen de langdurige aanwezigheid van trossen rode bessen in de herfst en winter.

Standplaats Skimmia reevesiana

De heester staat graag in halfschaduw of schaduw. Vooral bij het planten, maar ook later, houdt hij van veel tuinturf. De tuingrond mag humusrijk en zuur zijn en het liefst vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Blad, bloei en bessen

Skimmia reevesiana heeft donkergroen, lancetvormig blad met een lengte tot 10 cm. Je kunt goed de lichte nerf in het midden van het blad zien.
Deze langbloeiende plant bloeit  in april, mei en juni met witte pluimen. Vanaf juli worden er lichtgroene bessen gevormd, die van oktober tot februari prachtig rood zijn.

Snoei

Skimmia reevesiana heeft geen snoei nodig. Een oude heester kan voor verjonging flink teruggesnoeid worden in maart.

Lees verder; Skimmia soorten