Viburnum plicatum Watanabe – Japanse Sneeuwbal

Japanse sneeuwbal

Viburnum plicatum Watanabe – Japanse Sneeuwbal

De Nederlandse naam voor Viburnum plicatum Watanabe is Japanse Sneeuwbal. Deze heester is breed uitgroeiend en is een niet zo snel groeiende struik.

Algemene informatie

Viburnum plicatum Watanabe is een langbloeiende plant die goed winterhard is, de heester wordt ongeveer 1.50 m hoog en is bladverliezend. Het blad is groen en heeft een eivorm. De rand van het blad is gezaagd.

De heester is favoriet vanwege zijn mooie horizontale takkengroei en de zeer langdurige bloei met mooie witte bloemschermen.De heester is ook op stam verkrijgbaar.button

Standplaats Viburnum plicatum Watanabe

De heester staat graag in de zon of halfschaduw. De heester doet het in principe goed in iedere grondsoort, maar heeft een voorkeur voor humusrijke, vochthoudende en kalkrijke grond.

Bloei

Viburnum plicatum Watanabe bloeit langdurig van mei tot in oktober. De heester vormt platte bloemschermen met witte bloemen. Na de bloei komen er bessen aan de heester.

Snoei Viburnum plicatum Watanabe

De heester kan het best niet gesnoeid worden, doordat het de mooie horizontale takkengroei kan verstoren. Beschadigde en dode takken kunnen er echter wel uitgeknipt worden. Ook takken die verticaal omhoog groeien en het mooie beeld van de plant verstoren kunnen flink terug geknipt worden.

Lees verder; Viburnum soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

2 Reactiesnaar “Viburnum plicatum Watanabe – Japanse Sneeuwbal”

 1. etienne-henri schreef:

  Mijn Vibernum watanabe op stam van 1.2m
  krijgt bruine bladeren.Wat is daar mis aan? Kan iemand mij raad geven want het heeft geen zicht. Bij voorbaat dank en tot weder-horen. Etienne.

  • Erwin schreef:

   Beste etienne-henri,
   Ik zit met het zelfde probleem.
   Weet u ondertussen al een mogelijke
   reden?
   Dank bij voorbaat.
   Vriendelijke groeten.
   Edwin.

Plaats een reactie