Pieris japonica Prelude – Rotsheide

Pieris japonica PreludePieris japonica Prelude of Rotsheide is een groenblijvende en bloeiende heester met geurende witte bloemen en mooi glanzend blad. Lees hier alles over de bloei, verzorging, snoei en standplaats en waar je de heester kunt kopen.

Algemene informatie

Deze winterharde heester wordt tot 1 m hoog en heeft een bolvormige compacte groeiwijzen.

Rotsheide is in na- en voorjaar een veel aangeboden plant bij tuincentra vanwege de mooie bloemknoppen in de herfst en winter en de geurende bloei in het voorjaar samen met de mooie bronskleurige nieuwe bladeren die dan gevormd worden.

De plant staat mooi in een pot op het terras en in de border.

Standplaats Pieris japonica Prelude

Rotsheide heeft een voorkeur voor halfschaduw. Zon wordt ook verdragen maar het blad wordt lelijk als het teveel fel zonlicht vangt, maar het is echter wel zo dat de heester meer bloemen voortbrengt op een zonnigere plaats.

De grond kan het best licht vochtig zijn en waterdoorlatend. Zorg verder voor humusrijke grond en plant Rotsheide met tuinturf. Let er bij het planten op dat de heester op dezelfde hoogte in de grond geplant wordt zoals hij in de pot stond.

Rotsheide kopen

Er zijn veel verschillende soorten Rotsheide te koop. Vele soorten hebben prachtige bladverkleuringen en een fraaie bloei. Omdat de planten groenblijvend zijn fleuren ze menig tuin op in de winter. Klik op onderstaande button om Rotsheide te kopen:

 

Rotsheide kopen

Bloei en blad

Pieris japonica Prelude is een langbloeiende plant met geurende witte bloemen in trossen. De rijke bloei is in april en mei, de bloemknoppen verschijnen al vroeg in de herfst en sieren de heester gedurende de winter.

Het blad is glanzend en groen, het nieuwe jonge blad heeft een mooie koperkleur. Pieris japonica Prelude is een groenblijvende plant.

Verzorging Rotsheide

  • Snoei is niet noodzakelijk maar als je toch wilt snoeien dan is dit mogelijk direct na de bloei. In het voorjaar kunnen ook eventueel ingevroren takken verwijderd worden.
  • Bemest de heester in het voorjaar met heide voeding en voeg tuinturf toe.
  • Zorg dat de grond niet uitdroogt
  • Pieris japonica Prelude wortelt oppervlakkig. Geef vorstbescherming door de grond af te dekken met stro of blad en wees voorzichtig met schoffelen, om beschadiging van de wortels te voorkomen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier