Pieris japonica Passion – Rotsheide

 - Pieris japonica Passion

Rotsheide

Pieris japonica Passion – Rotsheide is een groenblijvende- en bloeiende heester met geurende roze bloemen en glanzend groen blad.

Deze heester is winterhard en wordt ruim 1 m hoog en breed, maar is een langzame groeier.

Vooral in voor- en najaar zie je deze heester volop bij tuincentra, in het najaar en in de winter ziet De heester ziet er prachtig uit met het glanzende blad in combinatie met de vele bloemknoppen en in het voorjaar bloeit de heester volop met trosvormige donker roze bloemen. Bovendien zitten er dan mooie jonge rode blaadjes aan de heester.

Rotsheide kan in de border staan en is ook prachtig in een pot op het terras.

Kopen Rotsheide

Koop deze groenblijvende bloeiende heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Pieris japonica Passion

De heester staat graag in halfschaduw. Zon wordt wel verdragen, maar bij te veel fel zonlicht zal het blad snel lelijk worden. Bij een standplaats in redelijk wat zon zal de heester rijkelijk bloeien.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Plant de heester met tuinturf in het plantgat en zorg dat hij op dezelfde hoogte in de grond komt te staan zoals hij in de pot stond.

Wanneer bloeit Pieris japonica Passion?

Pieris japonica Passion is een langbloeiende plant met geurende donker roze trosvormige bloemen. De bloei is rijk in de maanden maart en april. De bloemknoppen zijn echter al vanaf het najaar aanwezig en hebben grote sierwaarde door de winter heen.

Het glanzende blad is groen van kleur en het frisse jonge blad is prachtig rood gekleurd. Pieris japonica Passion is een groenblijvende plant.

Verzorging

  • Snoei is niet noodzakelijk, maar kan direct na de bloei gebeuren. In het voorjaar kunnen eventueel ingevroren takken worden weggeknipt.
  • Bemest de heester in het voorjaar en strooi tuinturf rondom de voet van de plant.
  • Zorg dat de grond niet uitgedroogd raakt.

Klik op onderstaande button voor meer fraaie soorten!

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/?s=Rotsheide” text=”Rotsheide soorten!” linktitle=”Overzicht Rotsheide – Pieris” ]