Pieris Forest Flame – Rotsheide

Pieris Forest FlamePieris Forest Flame of Rotsheide is een groenblijvende heester, vooral bekend vanwege zijn prachtige jonge blad in het voorjaar met felrode en rood roze kleuren. Lees hier alles over de standplaats, bloei en blad en verzorging van de heester.

Deze bloeiende heester wordt tot 1m hoog en heeft weinig verzorging nodig.

De heester kan goed solitair toegepast worden, maar past ook prima in de heesterborder of in een pot op het terras/balkon.

Standplaats Pieris Forest Flame

Deze groenblijvende plant staat graag op een beschutte plek tegen harde wind. Verder staat hij het liefst in halfschaduw. Te veel zon en/of wind kan het blad beschadigen.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Laat de grond nooit uitdrogen.

Plant Pieris Forest Flame door in het plant gat tuinturf te mengen met de bestaande tuingrond en geef jaarlijks tuinturf bij.

Wanner bloeit de heester en hoe ziet het blad eruit?

Deze langbloeiende heester bloeit in april en mei met trossen kleine witte bloemen.

Het blad van de plant is prachtig! Hij staat vooral bekend om de mooie voorjaarskleuren. Het nieuwe blad is felrood en verkleurt langzaam naar zalmroze en uiteindelijk naar donkergroen.

Het blad is leerachtig en glanzend en is lancetvormig. In de winter behoudt de plant zijn blad.

Verzorging

  • Pieris Forest Flame hoeft niet gesnoeid te worden, het is voldoende om het dode hout te verwijderen in het voorjaar. Snoei kan wel plaatsvinden, maar vaak gaat dit ten kostte van de natuurlijke vorm van de heester.
  • Geef in het voorjaar mest, maar zorg dat er geen kalk gegeven wordt. Voeg ieder voorjaar wat tuinturf aan de grond toe.
  • Zorg dat de grond niet uitdroogt, geef eventueel water tijdens langdurige droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier