Pieris japonica Bonfire – Rotsheide

Pieris japonica BonfirePieris japonica Bonfire of Rotsheide is een groenblijvende heester met glanzend blad en mooie rode bloemknoppen en witte bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de verzorging, snoei, standplaats, bloei en de kleur van het blad.

Algemene informatie

De heester is winterhard en wordt ongeveer 1 m hoog. Het duurt wel even voor hij deze hoogte bereikt want het is een langzame groeier. Zorg bij het planten voor voldoende ruimte, want de heester groeit ook in de breedte uit en heeft verder een mooie compacte groeiwijze.

Pieris japonica Bonfire heeft veel moois te bieden, het is zeker geen saaie groenblijvende plant. Het blad is mooi glanzend groen en het jonge blad is vaak mooi brons tot donkerrood gekleurd. In de winter zijn de mooie rode bloemknoppen opvallend en in het voorjaar is er een rijke bloei met witte bloemen. De heester staat mooi in de border, rotstuin of in een pot op het terras. Pieris kan goed met heide, rododendrons en azalea’s gecombineerd worden i.v.m. de voorkeur voor zure grond.

Standplaats Pieris japonica Bonfire

De heester staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw. In de volle zon zal hij rijker bloeien, in de lichte schaduw zal de bladvorming het beter doen. Zorg bij een plek in de zon in ieder geval voor voldoende vochtige grond.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor zure grond en plant Pieris japonica Bonfire met tuinturf.

Bloei en blad

Pieris japonica Bonfire bloeit rijkelijk met witte urnvormige bloemen die geuren. De rode kelkbladeren steken prachtig af tegen het wit van de bloem. Het is een langbloeiende plant, de bloei is van februari t/m april. In de winter zijn de rode bloemknoppen echter ook al erg mooi.

Het blad is lancetvormig en is glanzend en leerachtig. Het blad is donkergroen van kleur. Jong blad kan bronskleurig tot donkerrood zijn, het lijkt dan net of de plant in bloei staat met deze kleurenpracht!

Verzorging Pieris japonica Bonfire

  • Plant de heester met tuinturf en zorg voor voldoende vochtige grond.
  • Snoei is amper nodig. Na de bloei kan de heester licht gesnoeid worden om de heester mooi compact van vorm te houden, maar snoeien is zeker niet noodzakelijk. Het is wel aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier