Pieris japonica Carnaval – Rotsheide – Lavendelheide

Pieris japonica CarnavalPieris japonica Carnaval of Rotsheide of Lavendelheide is een wit bloeiende heester met glanzend groen blad met witte rand en mooi donkerrood jong blad.

Deze groenblijvende plant wordt zonder snoei na 10 jaar ongeveer 1,5 m hoog.

Pieris japonica Carnaval heeft weinig verzorging nodig en is winterhard.

De heester kan mooi solitair in de border staan en is verder mooi in groepen in een heesterborder of in een pot op het terras.

Standplaats Pieris japonica Carnaval

De voorkeur van de plant gaat uit naar een plek in halfschaduw. Staat hij in de zon, dan moet de grond in ieder geval voldoende vochtig zijn.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar waterdoorlatend. Laat de grond nooit compleet uitdrogen. Zorg verder voor zure en humusrijke grond. Plant Pieris japonica Carnaval met tuinturf en strooi jaarlijks wat turf rondom de voet van de plant.

Bloei en bladPieris japonica Carnaval

Pieris japonica Carnaval is een langbloeiende plant met witte bloemen. De bloei is van maart/april t/m mei.

Het blad van deze prachtige heester is glanzend, leerachtig en lancetvormig. Het blad is groen met een witte rand en licht gekleurde nerf. De jonge twijgen en het nieuwe blad zijn prachtig donkerrood gekleurd.

Verzorging Pieris japonica Carnaval

  • Snoei is mogelijk maar is niet noodzakelijk. In het voorjaar kan het eventuele dode hout verwijderd worden. Verdere snoei kan het best na de bloei plaatsvinden.
  • Laat de grond nooit compleet uitdrogen, geef eventueel (regen)water tijdens langdurige droogte.
  • Pieris japonica Carnaval is een zuur minnende heester. Strooi in het voorjaar tuinturf rond de voet van de plant.

Pieris, verschillende soorten