Pieris japonica Katsura – Rotsheide

Pieris japonica KatsuraPieris japonica Katsura of Rotsheide is een bloeiende heester met roze bloemen in trossen en groen glanzend blad. Het jonge blad is prachtig rood van kleur. Lees hier alles over de standplaats, bloei, kleur van het blad, snoei en verzorging van de heester.

Algemene informatie

Deze groenblijvende heester is winterhard en wordt ongeveer 1 m hoog. Pieris japonica Katsura staat mooi solitair in de border of in groepen in een vak en kan verder ook goed in een pot op het terras gehouden worden. De heester heeft weinig verzorging nodig.

Standplaats Pieris japonica Katsura

Deze heester staat graag in halfschaduw of in de zon in voldoende vochtige en humusrijke grond, die echter wel goed waterdoorlatend is. Laat de grond nooit uitdrogen. Pieris japonica Katsura is een zuur minnende heester, plant de heester met tuinturf gemengd door de aarde uit het plant gat en geef jaarlijks een turf gift rondom de voet van de plant.

Bloei en blad

Rotsheide Katsura is een langbloeiende plant met een rijke bloei aan roze bloemen, die in afhangende trosjes aan de plant hangen. De bloei is in maart en april, maar in najaar en winter wordt de heester al gesierd met mooie rode bloemknoppen.

Het blad is lancetvormig en is glanzend en groen van kleur. Het jonge blad heeft een prachtige donkerrode kleur.

Verzorging

  • Snoei is mogelijk maar is niet noodzakelijk. In het voorjaar kan eventueel dood hout verwijderd worden. Wilt u verder snoeien dan kan dit het best na de bloei plaatsvinden. Knip na de bloei uitgebloeide bloemen weg.
  • Laat de grond nooit uitdrogen. Geef tijdens langdurige droogte (regen)water.
  • Pieris is zuurminnend dus plant de heester met tuinturf. Geef verder ieder voorjaar wat turf bij.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier