Pieris japonica Polar Passion – Rotsheide

Pieris japonica Polar PassionPieris japonica Polar Passion of Rotsheide is een groenblijvende heester met groenwit glanzend blad en geurende rode bloemen. Lees hier over de bloei, snoei, standplaats, verzorging en waar je de heester kunt kopen.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten Pieris en deze heester is heel populair. Je ziet ze vooral in het voor-en najaar bij tuincentra en kwekers staan. Dit is niet voor niets, want Pieris is een fraaie langbloeiende heester met mooi glanzend blad. Het jonge blad verkleurt mooi rood in het voorjaar en de heesters zijn overladen met trosvormige bloemen.

Pieris japonica Polar Passion heeft groen glanzend blad met een witte rand en is groenblijvend, ook in de wintermaanden. Je kunt dus jaarrond genieten van het mooie blad. Pieris is goed winterhard en wordt 70 à 100 cm hoog en breed. Het is een langzaam groeiende heester die goed geschikt is voor kleine tuinen en het ook uitstekend kan doen in een pot op het balkon of terras.

Plant bij gebruik in de border 3 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

Standplaats Pieris japonica Polar Passion

Zet de heester bij voorkeur in halfschaduw. Hoe meer zon de plant vangt hoe meer bloemen er zullen verschijnen. Volle zon wordt echter slecht verdragen, het blad wordt er lelijk van.

Zet de heester in humusrijke zure grond die licht vochtig is, maar wel waterdoorlatend en zorg voor een beschutte plek tegen harde koude wind.

Pieris kopen

Er zijn veel verschillende soorten te koop en allemaal hebben ze mooi blad en een overvloed aan bloemen. Voor ieders smaak en voor iedere tuin is er wel een fraaie soort te vinden. Klik op onderstaande button om Pieris te kopen;

Wanneer bloeit de heester?

Pieris japonica Polar Passion bloeit in maart en april met rode bloemen in hangende trossen. De bloemen verspreiden een zoete geur. De bloemknoppen worden al in het najaar gevormd en hebben gedurende de winter samen met het groenblijvende blad sierwaarde voor de tuin.

Verzorging Pieris japonica Polar Passion

  • Plant Pieris met tuinturf in het plantgat en strooi ieder voorjaartuinturf rondom de voet van de plant.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.
  • Snoei is niet noodzakelijk, maar in het voorjaar kunnen ingevroren takken kunnen weggeknipt. Is de heester uit model of kan de plant wel een verjongingskuur gebruiken snoei dan direct na de bloei de takken wat terug.
  • Zorg dat de grond niet compleet uitdroogt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.