Pieris japonica Cupido – Rotsheide

Pieris japonica CupidoPieris japonica Cupido of Rotsheide is een bloeiende struik met geurende witte bloemen en glanzend donkergroen blad. In herfst en winter draagt de heester mooie roodbruine bloemknoppen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Algemene informatie

Deze groenblijvende plant is winterhard en wordt tot 1 m hoog. Het is een breeduit groeiende heester met een compacte groei. Pieris japonica Cupido wordt in de herfst volop bij tuincentra aangeboden vanwege de prachtige bloemknoppen die de planten sieren. In het voorjaar zijn ze prachtig vanwege de witte heerlijk geurende bloemen. De heester kan in de border worden toegepast, maar staat ook mooi in een pot op het terras.

Standplaats Pieris japonica Cupido

De plant heeft een voorkeur voor halfschaduw, maar kan ook een plek in de zon verdragen. Op een zonnige plek zullen er meer bloemen tot ontwikkeling komen, maar het blad zal sneller lelijk worden.
Pieris japonica Cupido kan het best worden geplant met tuinturf en op een beschutte plek in de tuin worden gezet. Zorg voor waterdoorlatende maar licht vochtige humusrijke en zure grond.

Planten van Pieris japonica Cupido

Maak een ruim plant gat en vul dit gat met een mengsel van turf en compost. Zorg dat de plant op dezelfde hoogte komt te staan als in de pot het geval was. Geef na het planten lange tijd voldoende water en zorg dat de wortels nooit uitdrogen.

Bloei en blad

pieris-japonica-cupidoDeze langbloeiende plant hangt in april en mei vol met geurende trossen witte bloemen. De plant ziet er in herfst en winter mooi uit vanwege de bruinrode bloemknoppen.

Het langwerpige blad is donkergroen met een witte nerf. Het blad glanst en blijft in de winter aan de heester zitten. Het jonge blad is mooi rood van kleur.

Verzorging  Rotsheide

  • Snoei in het voorjaar de dode en beschadigde takken weg. Verdere snoei is niet noodzakelijk maar is wel mogelijk. Wilt u snoeien doe dit dan direct na de bloei.
  • Plant Pieris japonica Cupido met tuinturf en zorg voor voldoende nattigheid.
  • Bemest Pieris met organische mest of heide voeding in het voorjaar en geef jaarlijks een gift tuinturf.
  • Zorg dat de grond niet uitdroogt.
  • Dek in de winter de grond rondom de voet van de plant af met stro of blad om de wortels, die erg oppervlakkig groeien, te beschermen tegen vorst. Pas ook op met schoffelen, de wortels liggen vlak onder het grondoppervlak.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier