Pieris japonica White Cascade – Rotsheide

Pieris japonica White Cascade

Pieris japonica White Cascade of Rotsheide is een groenblijvende heester met witte trosvormige bloemen en groen glanzend blad. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei en waar je Pieris kunt kopen.

Algemene informatie

Pieris japonica White Cascade is goed winterhard en  wordt tot ongeveer 1,7 m hoog, maar het is een langzame groeier dus het duurt wel even voordat deze hoogte bereikt wordt.

Vooral in voor-en najaar zie je deze heester volop bij tuincentra. In het najaar en in de winter zitten er roodbruine bloemknoppen in de heester en in het voorjaar veel trosvormige witte bloemen. Het groene blad blijft de hele winter aan de heester en het jonge blad wat in het voorjaar verschijnt is bruingeel van kleur.

Rotsheide staat mooi in de border en kan ook goed in een pot op het terras staan.

Rotsheide Kopen

Vind je dit een mooie plant en wil je hem graag in de tuin hebben? Bestel hem nu vanuit je stoel door op onderstaande knop te klikken!

Standplaats Pieris japonica White Cascade

De heester staat graag in halfschaduw of in zon, maar in het laatste geval moet de grond voldoende vochtig zijn. Bij een standplaats in redelijk wat zon zal de heester rijkelijk bloeien, maar bij te veel fel zonlicht wordt het blad snel lelijk.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en vochtig maar waterdoorlatend. Plant de heester met tuinturf in het plantgat en zorg dat hij op dezelfde hoogte in de grond komt te staan zoals hij in de pot stond.

Bloei en blad

Rotsheide is een langbloeiende plant met witte trosvormige bloemen in de maanden maart, april en mei. De bloemknoppen zijn echter al vanaf het najaar aanwezig en hebben gedurende de winter grote sierwaarde.

Het glanzende blad is groen van kleur en het frisse jonge blad is bruingeel van kleur. Pieris japonica White Cascade is een groenblijvende plant.

Verzorging Pieris japonica White Cascade

  • Snoei is niet noodzakelijk, maar kan direct na de bloei gedaan worden. In het voorjaar kunnen ook eventueel ingevroren takken weggesnoeid worden.
  • Bemest de heester in het voorjaar en strooi tuinturf rondom de voet van de plant.
  • Zorg dat de grond niet te lang uitgedroogd is.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier