Viburnum plicatum Watanabe – Japanse Sneeuwbal

Viburnum plicatum Watanabe

Viburnum plicatum Watanabe – Japanse Sneeuwbal

De Nederlandse naam voor Viburnum plicatum Watanabe is Japanse Sneeuwbal. Deze heester is breed uitgroeiend en is een niet zo snel groeiende struik. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei.

Algemene informatie

Het is een langbloeiende heester die goed winterhard is, de heester wordt ongeveer 1.50 m hoog en is bladverliezend. Het blad is groen en heeft een eivorm. De rand van het blad is gezaagd.

De heester is favoriet vanwege zijn mooie horizontale takkengroei en de zeer langdurige bloei met mooie witte bloemschermen. De heester is ook op stam verkrijgbaar.

Standplaats Viburnum plicatum Watanabe

De heester staat graag in de zon of halfschaduw. De heester doet het in principe goed in iedere grondsoort, maar heeft een voorkeur voor humusrijke, vochthoudende en kalkrijke grond.

Bloei

De heester bloeit langdurig van mei tot in oktober. De heester vormt platte bloemschermen met witte bloemen. Na de bloei komen er bessen aan de heester.

Hoe snoei je Japanse Sneeuwbal?

De heester kan het best niet gesnoeid worden, doordat het de mooie horizontale takkengroei kan verstoren. Beschadigde en dode takken kunnen er echter wel uitgeknipt worden. Ook takken die verticaal omhoog groeien en het mooie beeld van de plant verstoren kunnen flink terug geknipt worden.

Lees verder; Viburnum soorten