Hedera helix Simone – Struikklimop

hedera-helix-simone

Hedera helix Simone – Struikklimop

Hedera helix Simone of Struikklimop is een groenblijvende plant met een uiteindelijke hoogte van ongeveer 90 cm. De plant is winterhard en stelt maar weinig eisen aan de grondsoort en standplaats.

De bloemen van deze winter bloeiende plant zijn erg in trek bij insecten, zeker ook omdat er tegen die tijd niet veel bloeiends te vinden is.

Hedera helix Simone is geschikt om als haag aan te planten, maar kan ook solitair in de border staan of als blokvulling gebruikt worden (bijvoorbeeld onder een boom). Plant dan 3 à 4 stuks per vierkante meter.

Standplaats Hedera helix Simone

De plant kan in zon, halfschaduw en schaduw staan en ook wat grondsoort betreft is de plant tevreden met alles, kortom, hij is voor iedere tuin geschikt.

Blad, bloei en bessen

Het donkergroene blad is glanzend, de nerven zijn mooi zichtbaar. Het blad is wat meer langgerekt vergeleken bij Hedera helix arborescens. Het is een groenblijvende heester.

De geel groene bloemen sieren de heester in de maanden september en oktober. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en andere insecten, zeker vanwege de bloei zo laat in het jaar.

Na de bloei komen er mooie zwarte bessen aan de heester, waar vogels dol op zijn.

Snoei

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar als hij als heg is aangeplant dan is dit natuurlijk wel aan te raden, om te zorgen voor een mooie dichte haag. Snoei kan het best in het voorjaar plaatsvinden als de bessen verdwenen zijn. Gedurende de zomer kan er ook gesnoeid worden. Zodra de bloemen gevormd zijn kunnen lange uitlopers nog met een snoeischaar verwijderd worden, zodat snoei niet ten kostte gaat van de bloemen.

Hedera soorten

Plaats een reactie