Hedera helix Simone – Struikklimop

Hedera helix Simone Hedera helix Simone of Struikklimop is een groenblijvende plant met een uiteindelijke hoogte van ongeveer 90 cm. De plant is winterhard en stelt maar weinig eisen aan de grondsoort en standplaats.

De bloemen van deze winter bloeiende plant zijn erg in trek bij insecten, zeker ook omdat er tegen die tijd niet veel bloeiends te vinden is.

Hedera helix Simone is geschikt om als haag aan te planten, maar kan ook solitair in de border staan of als blokvulling gebruikt worden (bijvoorbeeld onder een boom). Plant dan 3 à 4 stuks per vierkante meter.

Struikklimop kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Hedera helix Simone

De plant kan in zon, halfschaduw en schaduw staan en ook wat grondsoort betreft is de plant tevreden met alles, kortom, hij is voor iedere tuin geschikt.
Het donkergroene blad is glanzend, de nerven meer langgerekt vergeleken bij Hedera helix arborescens.zijn mooi zichtbaar. Het blad is wat Het is een groenblijvende heester.

Blad, bloei en bessen

De geel groene bloemen sieren de heester in de maanden september en oktober. De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en andere insecten, zeker vanwege de bloei zo laat in het jaar.

Na de bloei komen er mooie zwarte bessen aan de heester, waar vogels dol op zijn.

Hedera helix Simone snoeien

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar als hij als heg is aangeplant dan is dit natuurlijk wel aan te raden, om te zorgen voor een mooie dichte haag. Snoei kan het best in het voorjaar plaatsvinden zodra de bessen verdwenen zijn. Gedurende de zomer kan er ook gesnoeid worden. Zodra de bloemen gevormd zijn kunnen lange uitlopers nog met een snoeischaar verwijderd worden, zodat snoei niet ten koste gaat van de bloemen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie