Epimedium youngianum Niveum – Elfenbloem

Epimedium youngianum Niveum
Epimedium youngianum Niveum
Epimedium youngianum Niveum – Elfenbloem

Epimedium youngianum Niveum of Elfenbloem is een bloeiende bodembedekker met witte bloemen in voorjaar en mooie herfstverkleuring van het fraaie hartvormige blad naar rood-brons. De plant is winterhard, maar heel strenge vorst kan de bloemen en het jonge blad beschadigen.

Er zijn veel verschillende soorten Epimedium, die allen zowel voor het mooie blad als voor de bloemen gewaardeerd worden. Het jonge blad heeft in het voorjaar een mooie brons-kleur en in het najaar verkleurt het blad vaak naar mooie rode kleuren.

Epimedium youngianum Niveum kan goed worden toegepast in de schaduwtuin en onder bomen en struiken of langs de schaduwrand van een muur of schutting. De plant wordt 20 à 30 cm hoog.
De plant groeit niet erg snel maar kan op den duur de bodem mooi bedekken met fraai gevormd en gekleurd blad met bloemetjes in het voorjaar. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Epimedium youngianum Niveum

Elfenbloem staat graag in halfschaduw of schaduw in licht vochtige, waterdoorlatende grond die humusrijk is. Ook staat de plant graag beschut tegen harde koude wind.

Bloei en blad

Epimedium youngianum Niveum bloeit in april en mei met witte bloemen aan fijne bloemstengels. De bloemen steken mooi boven het blad uit.

Het hartvormige blad heeft een frisse groene kleur. Het jonge blad heeft een lichte brons-kleur en in de herfst krijgt het blad een fraaie rode verkleuring. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Epimedium youngianum Niveum

  • In het vroege voorjaar kunnen de afgestorven bladresten worden weggeknipt. Dit stimuleert de vorming van nieuw blad en de bloemen zullen beter zichtbaar zijn.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. scheuren van de plant. Dit kan het best in het najaar of direct na de bloei gedaan worden bij volgroeide planten.

Epimedium soorten – Elfenbloem soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.