Euonymus fortunei Silverstone – Kardinaalshoed

Euonymus fortunei SilverstoneEuonymus fortunei Silverstone of Kardinaalshoed is een bontgekleurde groenblijvende heester met witgroen blad. Lees hier alles over de standplaats, kleur van het blad, verzorging en snoei van de heester.

De heester wordt 40 cm hoog, groeit breeduit en is goed te gebruiken als bodembedekker, lage haag, vakbeplanting of solitair.

Standplaats Euonymus fortunei Silverstone

Deze groenblijvende plant kan zowel in de zon, halfschaduw en schaduw staan. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe witter het blad zal worden.

De heester staat het liefst op een beschutte plek uit koude wind.

Hoe ziet het blad eruit?

Het blad is bontgekleurd met de kleuren wit en groen. Hoe meer zon het blad vangt, hoe witter het blad zal worden.

De heester is groenblijvend in de winter.

Snoei

De heester is goed te snoeien en is daardoor ook geschikt om als lage haag te laten groeien.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier