Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus – Kardinaalsmuts

Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus

Kardinaalsmuts

Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus of Japanse Kardinaalsmuts is een laagblijvende en groenblijvende heester met groen blad met een witte rand. Lees hier alles over de standplaats, kleur van het blad, snoei en verzorging.

De heester wordt hooguit 1m hoog en heeft een opgaande en compacte groei. Daardoor is hij ook zeer geschikt voor kleine tuinen.

Deze heester wordt ook wel aangeboden onder de naam Euonymus Microphyllus Variegatus, en is geschikt om solitair te planten, als haag aan te planten of om als vakbeplanting te gebruiken.

Standplaats Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus

De heester staat graag in de zon of in halfschaduw.

Hij verdraagt vrijwel iedere goede tuingrond, die waterdoorlatend is.

Blad

Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus is ook in de winter een groenblijvende plant.

Het blad is leerachtig en glanzend en is donkergroen met een onregelmatige witte rand. Het blad is smal en langwerpig met een ronde punt.

Verzorging Kardinaalsmuts

  • Snoei is goed mogelijk en kan het jaar rond gebeuren (behalve bij vorst). De heester heeft echter niet speciaal snoei nodig, het is een trage groeier. Heeft u een haag aangeplant, dan kunt u met snoei de vorm van de haag netjes houden.
  • Vorstbescherming kan de heester wel gebruiken tijdens strenge vorst.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier