Euonymus Pierrolino – Kardinaalshoed

Euonymus Pierrolino

Kardinaalshoed

Euonymus Pierrolino is een vrij laagblijvende heester met bontgekleurd wit groen blad. Lees hier alles over de standplaats, snoei, het blad en de verzorging van deze heester.

De Nederlandse benaming van de heester is Kardinaalshoed. Er zijn zeker 150 verschillende soorten Euonymus, maar daarvan zijn er maar een stuk of 30 sterk genoeg voor het klimaat in ons land.

Euonymus Pierrolino is een matig winterharde plant (tot ong.  -12 graden Celsius), die te gebruiken is als bodembedekker.

De heester wordt ongeveer 80 cm hoog en is een langzame groeier, die solitair gebruikt kan worden, maar ook geschikt is voor een laagblijvende haag.

Standplaats Euonymus Pierrolino

Hij staat graag op een plek in de zon of halfschaduw.

De heester verdraagt alle soorten grond, maar staat wel het liefst in kalk- en humusrijke grond.

Blad

Euonymus Pierrolino heeft glanzend bontgekleurd blad. Het blad is gevlekt met de kleuren wit en groen en heeft opvallende witte nerven. Het nieuwe blad is meer wit van kleur.

Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Kardinaalshoed

  • Snoeien hoeft niet, maar kan wel. Zeker als de plant als haag is geplant, is snoei wel aan te raden om een mooi gevormde haag te krijgen.
  • Vorstbescherming heeft de plant wel nodig, dek de grond af met bijvoorbeeld een laag blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier