Geranium phaeum

Geranium phaeumGeranium phaeum of Donkere Ooievaarsbek is een geranium met donker paarse bloemen, geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Algemene informatie over Geranium phaeum

Geranium phaeum is een bladverliezende geranium met groen harig blad met zwarte vlekken en donker paarse bloemen. De plant is goed winterhard en sterft in de winter boven de grond af. Je hebt soms van die schaduwrijke plekken in de tuin waar je geen raad mee weet, deze plant kan goed in de schaduw staan en toch nog bloeien.

Deze geranium wordt 60 cm hoog, groeit breed uit en is een bodembedekker.  Zorg dus voor voldoende ruimte rondom de plant.

Standplaats Geranium phaeum

Deze geranium is erg gemakkelijk qua standplaats. De voorkeur gaat uit naar halfschaduw, maar ook schaduw en zon wordt verdragen, al moet de grond in het laatste geval niet compleet uitgedroogd zijn.

Ook wat grondsoort betreft heeft deze plant niet veel eisen, zolang het maar redelijk voedselrijke grond is.

Geranium phaeum kopen

Er zijn veel verschillende soorten geranium te krijgen, met bloemen en blad in allerlei kleuren en vormen. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Wanneer bloeit Geranium phaeum?

De plant bloeit van april t/m juli met donker paarse licht afhangende bloemen. Door de uitgebloeide plant terug te snoeien kan er een lichte nabloei optreden.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Verzorging

  • Geef organische mest in het voorjaar.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei te stimuleren.
  • Op een gegeven moment kan de plant er wat chaotisch uit gaan zien. Knip de lange uitlopers terug, er komt mooi nieuw blad voor terug.
  • Zorg dat de grond bij plaatsing in de volle zon niet compleet uitdroogt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.