Geranium sanguineum Album – Ooievaarsbek

Geranium sanguineum AlbumGeranium sanguineum Album of Ooievaarsbek is een witbloeiende geraniumsoort die lang bloeit en snel groeit.

De plant wordt tot 40 cm hoog en kan goed in groepen in de border gebruikt worden.

Deze geranium is een snelgroeiende plant, d.m.v. scheuren iedere paar jaar houdt u de plant wat in model.

Geranium sanguineum Album is een goede bodembedekker. Voor een mooi resultaat in de border kunt u 7 tot 9 stuks per vierkante meter aanhouden.

De plant is winterhard, de bloemen trekken bijen naar de tuin.

Standplaats

Geranium sanguineum Album kan in zowel zon als halfschaduw staan. Zorg er zeker in de zon voor dat de grond humusrijk en voldoende vochtig is, het blad wordt anders snel lelijk. Zorg wel voor waterdoorlatende grond.

Bloei en blad Geranium sanguineum Album

Deze geranium is een langbloeiende plant met een rijke bloei met witte bloemen van juni t/m oktober. Door de uitgebloeide bloemen eruit te snoeien wordt doorbloei gestimuleerd.

Het groene blad is ingesneden en ziet er mooi uit. In de winter verliest de plant zijn blad, maar eerst kunt u nog genieten van de mooie rode herfstverkleuring.

Vermeerderen

Vermeerderen kan iedere drie jaar plaatsvinden door de plant te scheuren. Graaf de plant uit en deel hem in twee stukken. Plant de afzonderlijke delen opnieuw uit in de tuin. Op deze manier blijven de planten wat mooier compact.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier