Geranium sanguineum Max Frei – Ooievaarsbek

Geranium sanguineum Max Frei

Geranium sanguineum Max Frei is een laagblijvende Geranium met prachtige, vrij grote, roze bloemen en diep ingesneden donkergroen blad.

Algemene informatie

Deze bloeiende bodembedekker wordt ongeveer 15 cm hoog. Plant voor een mooi resultaat grote groepen aan van 9 tot 11 stuks per vierkante meter.

De plant is geschikt voor een plek vooraan in de border en zeker ook voor de rotstuin. Van oorsprong komt deze plant uit de bergen.

Geranium sanguineum Max Frei is een winterharde plant, die in de winter zijn blad verliest. Bijen komen op de bloemen af.

Standplaats Geranium sanguineum Max Frei

Deze Geranium houdt van een plek in halfschaduw, maar kan eventueel ook in de zon staan.
Zorg in het laatste geval zeker voor voldoende vocht in de grond. De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Geranium sanguineum Max Frei?

Deze Geranium bloeit overvloedig met vrij grote roze bloemen in juni en juli.

Door de plant daarna licht te snoeien stimuleer je een tweede bloei in augustus. Er zullen dan wel minder bloemen aan de plant komen dan eerder in het jaar.

Het blad is donkergroen van kleur. Het heeft een ronde vorm en is diep ingesneden.
Voor de winter valt het blad af en in het voorjaar verschijnt weer fris nieuw blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier