Hydrangea paniculata Sundae Fraise – Pluimhortensia

Hydrangea paniculata Sundae FraiseHydrangea paniculata Sundae Fraise of Pluimhortensia is een Hortensia met crème witte pluimvormige bloemen, die later in de zomer naar zacht rozerood verkleuren. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze prachtige Pluimhortensia.

Hydrangea paniculata Sundae Fraise wordt tot 1 meter hoog (bij jaarlijkse snoei), is bladverliezend en bloeit langdurig en rijkelijk. De heester heeft een compacte groei en is vanwege zijn beperkte groei goed geschikt voor kleine tuinen. De plant is goed winterhard.

Hortensia’s kunnen solitair of in groepen in de border worden toegepast en zijn ook geschikt voor een pot op het terras of balkon.

Standplaats Pluimhortensia

Deze bloeiende heester staat graag in zon of halfschaduw.

De voorkeur gaat uit naar licht vochtige maar waterdoorlatende voedsel- en humusrijke grond.

Kopen Hydrangea paniculata Sundae Fraise

Wilt u deze prachtige plant binnenkort zelf in de tuin planten? Klik op onderstaande button om deze pluim Hortensia aan te schaffen:

Pluimhortensia kopen

Wanneer bloeit Hydrangea paniculata Sundae Fraise?

Het is een langbloeiende plant, de eerste bloemen verschijnen al eind mei en de bloei gaat door tot september/oktober. De pluimvormige bloemen zijn eerste crème wit en verkleuren later in de zomer naar zacht rozerood.

Het blad is groen en valt af in de wintermaanden.

Verzorging

  • Snoei kan plaatsvinden in het vroege voorjaar, in maart. Snoei de takken terug tot vlak bij het oude hout. Jaarlijkse snoei houdt de plant compact en zorgt voor een rijke bloei en grote bloemen.
  • Bemest de hortensia in het voorjaar met organische mest of Hortensia mest en strooi jaarlijks compost rondom de voet van de plant.

Wist u dat er heel veel verschillende soorten Hortensia’ s zijn? Klik op onderstaande button voor een overzicht!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier