Prunus laurocerasus ‘Etna’ – Laurierkers

Prunus laurocerasus ‘Etna’

Prunus laurocerasus ‘Etna’ – Laurierkers

Prunus laurocerasus ‘Etna’  of Laurierkers is een winterharde, groenblijvende plant, die goed als haag geplant kan worden, maar ook solitair in de border kan staan.

Deze prunus wordt ongeveer 1,5 m hoog en heeft een opgaande compacte groei.

Standplaats Prunus laurocerasus ‘Etna’

Prunus laurocerasus ‘Etna’ soort kan in de zon of halfschaduw staan. Hij doet het goed in alle grondsoorten, zolang de grond maar waterdoorlatend is.

Blad en bloei

Het blad is glanzend en donkergroen van kleur en wordt tot 12 cm lang. Het jonge blad, dat aan de plant komt heeft een bronskleurig/ rode kleur en steekt mooi af tegen het donkergroene blad.

In mei en juni komen er witte bloemen aan de struik.button
Na de bloei verschijnen er rode bessen, die later zwart worden.

Snoei

De Prunus is goed te snoeien. Dit kan het best worden gedaan na de bloei, dus eind juni. Je kunt de struik/ heg dan ook meteen bemesten.

Meer Prunus soorten

Prunus nipponica Brilliant

Prunus laurocerasus Rotundifolia

Prunus lusitanica

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Eén reactienaar “Prunus laurocerasus ‘Etna’ – Laurierkers”

 1. Martine Vermeersch schreef:

  Beste,
  Ik heb een winterharde, groenblijvende struik met glanzend donkergroene bladeren en soms een weinig opvallende witte bloem.
  Ik weet niet hoe die heet, het lijkt op een Prunus laurocerasus ‘Etna’. De struik is veel te groot geworden (+ 2m hoog en breed) en ik wil die graag helemaal insnoeien tot op de takken binnenin die kaal zijn. Kan dit? Schiet die dan terug uit en wanneer doe ik dat het beste?

  Bedankt!
  Martine

Plaats een reactie