Valse Salamonszegel – Smilacina Racemosa

Smilacina RacemosaSmilacina Racemosa – Valse Salamonszegel is een witbloeiende vaste plant geschikt voor een plek in halfschaduw of schaduw. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei, de bessen en het blad.

Algemene informatie

Er wordt vaak gedacht dat er geen mooie bloeiende planten voor een schaduwplek in de tuin zijn, niets is minder waar. Kijk bijvoorbeeld naar deze prachtige plant! Mooi vanwege de opvallende witte bloempluimen, het naar geel verkleurende blad in de herfst en de rode bessen die na de bloei aan de plant komen.
Valse Salamonszegel kan goed in de schaduw van struiken of bomen staan, direct zonlicht op het blad wordt slecht verdragen. Zorg wel dat ze niet te dicht op de wortels van de struik of boom staan.

Smilacina Racemosa heeft mooi frisgroen blad en wordt tot 80 cm hoog. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Smilacina Racemosa

De plant staat graag in halfschaduw of schaduw in humusrijke, vochtige maar waterdoorlatende grond.
Het blad verdraagt gefilterd zonlicht, zodoende kan deze plant goed in de schaduw van bomen of struiken worden geplaatst, maar liever niet te dicht bij de wortels ervan.

Bloei, bessen en blad van Valse Salamonszegel

Valse Salamonszegel bloeit in april en mei met licht geurende witte bloempluimen. Ook als ze uitgebloeid zijn dan hebben de dan bruine bloemen nog sierwaarde.
Na de zomer kunnen er rode bessen aan de plant komen.
Het frisgroene blad ziet er fraai uit. In de herfst verkleurt het blad naar geel en in de winter sterft het blad af.

Smilacina Racemosa snoeien

Knip in het voorjaar de afgestorven plantenresten weg. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie