Winter bloeiende planten; verschillende soorten

Winter bloeiende plantenWinter bloeiende planten geven kleur aan de vaak wat saaie tuin in de wintermaanden. In dit artikel vind je enkele planten die in de wintermaanden bloeien en tips over de verzorging ervan.

Veel vaste planten sterven af in de herfst/winter, om pas in het voorjaar weer terug te komen. Dit laat vaak lege plekken in de borders achter en geeft de tuin een kale en troosteloze aanblik.

Door groenblijvende planten in de tuin te zetten fleurt u de boel al een heel eind op, maar nog leuker is het om ook  planten in de tuin te zetten die in de winter bloeien.

De bloemen zullen in de verder vrij kale tuin goed opvallen en behalve uzelf doet u ook bijen en andere insecten een plezier met deze planten.

Er is keuze uit groenblijvende- en bladverliezende winter bloeiende planten.

Verschillende soorten winter bloeiende planten;

Viburnum Tinus

Skimmia japonica Rubella

Winter bloeiende planten

Fatsia japonica

Skimmia japonica Obsession

Skimmia japonica Finchy

Hedera helix arborescens

Fatsia japonica

Camellia japonica

Sarcococca hookeriana

Mahonia media Wintersun

Mahonia media Charity

Winterakoniet

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier