Berberis linearifolia Orange King – Zuurbes

Berberis linearifolia Orange King

Zuurbes

Berberis linearifolia Orange King of Zuurbes is een groenblijvende heester met oranje bloemen in voorjaar en blauwzwarte bessen in najaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

De heester heeft een opgaande groei. Er zitten doorns op de takken, en daarom is de heester zeer geschikt om als ondoordringbare haag aan te planten.

De heester wordt tot 2 m hoog en kan ook solitair in de border staan.

Standplaats Berberis linearifolia Orange King

Deze bloeiende heester staat graag op een beschutte plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Berberis linearifolia Orange King bloeit in mei en juni met geurende oranje bloemen. De heester heeft een rijke bloei. De bloemen trekken bijen.

Het blad is smal, lancetvormig en leerachtig en is donkergroen van kleur.

De heester is een groenblijvende plant, maar in zeer strenge winters is hij bladverliezend.

Zuurbes snoeien

Snoeien valt niet echt mee, vanwege de vele erg prikkende doorns. Het is dan ook geen klusje wat je zonder stevige handschoenen moet aanpakken.

Is Zuurbes als haag aangeplant, snoei dan 1 à 2 keer in de zomer na de bloei. Er zullen dan echter geen bessen aan de stuik komen.

Er kan af en toe verjongingssnoei worden toegepast. Hierbij snoei je enkele van de oudste takken tot vlak boven de grond af.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier