Berberis thunbergii Atropurpurea Nana – Zuurbes

Berberis thunbergii Atropurpurea nanaBerberis thunbergii Atropurpurea Nana (Zuurbes) is een laagblijvende sierheester met bruinrood blad, gele bloemen en rode bessen, geschikt om als lage haag aan te planten.

Behalve als haag staat deze bloeiende heester ook mooi in de border. De heester is winterhard en behoudt haar blad in de winter niet. De heester heeft een compacte, bolvormige dichte groei en heeft stekels, zodoende is de heester goed geschikt om honden en katten uit de tuin te weren.

Houdt bij het aanplanten van een haag 4 à 5 stuks per strekkende meter aan. De bloemen die in mei en juni aan de heester komen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Berberis thunbergii Atropurpurea Nana kopen

Wilt u een mooie haag in de tuin hebben die diervriendelijk is en ook nog een mooie herfstverkleuring heeft? Klik op onderstaande knop om de heester direct te kopen!

Standplaats Zuurbes

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of eventueel in lichte schaduw in bij voorkeur licht vochtige waterdoorlatende grond. Droge grond wordt evengoed ook verdragen.

Bloei, bessen en blad

De sierheester bloeit in mei en juni met kleine gele bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. In het najaar verschijnen er rode bessen.

Het kleine leerachtige blad is roodbruin van kleur. In het najaar, voordat het blad afvalt voor de winter, verkleurt het blad nog mooi naar felrood.

Berberis thunbergii Atropurpurea Nana snoeien

De heester verdraagt snoei goed en daardoor is de heester uitstekend te gebruiken als haag. Snoei de heester dan bij voorkeur tweemaal per jaar, in juni en september. De haag wordt dan mooi compact en ziet er mooi strak uit. Staat de heester in de border dan kan snoei in het voorjaar plaatsvinden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier