Berberis thunbergii Atropurpurea – Rode Zuurbes

Berberis thunbergii Atropurpurea

Berberis thunbergii Atropurpurea of rode Zuurbes is zeer geschikt als roodbladige haag, die bloeit met gele bloemen en daarna rode bessen krijgt. Lees hier alles over de standplaats, kleur van het blad, de bloei, verzorging en snoei.

De heester kan goed gesnoeid worden en is daardoor zeer geschikt om als haag te worden aangeplant. De heester is winterhard.

Rode Zuurbes heeft een dichte vertakking en heeft stekels, waardoor het goed als ondoordringbare afscheiding van de tuin te gebruiken is. Houdt bij het aanplanten als haag een aantal aan van 4 heesters per meter.

De bloemen, die in mei en juni aan de heester komen, trekken bijen.

Standplaats Berberis thunbergii Atropurpurea

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of lichte schaduw. Hij staat graag in droge grond die voedsel- en kalkrijk is.

Wanneer bloeit Rode Zuurbes?

Berberis thunbergii Atropurpurea bloeit in mei en juni met kleine bloemen met een gele kleur.

Na de bloei komen er rode bessen aan de heester, waar vogels op af komen.

Het blad is klein en eivormig en heeft een roodbruine kleur. In het najaar, voordat het blad afvalt voor de winter, verkleurt het blad nog mooi in oranje en helderrode kleuren.

Verzorging Berberis thunbergii Atropurpurea

  • Snoei. De heester is uitstekend te gebruiken als haag. Daarvoor is het handig om twee keer per jaar te snoeien, in mei en in september. De haag wordt dan goed dicht vertakt en compact en ziet er mooi strak uit.
  • Bemesten. Geef de heester in het voorjaar compost.
  • Planten. De heester kan het best in het voor-of najaar worden aangeplant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier