Berberis media Red Jewel – Zuurbes: standplaats, bloei, blad, verzorging

Berberis media Red Jewel

Zuurbes

Berberis media Red Jewel of Zuurbes is een sierheester met prachtig glanzend rood paars blad, geschikt om solitair aan te planten of als haag of als vakbeplanting toe te passen.

Deze winterharde heester, met compacte groei en ronde vorm, wordt tot 1,5 m hoog en 1 m breed. Houdt bij het planten dus 1 stuks per vierkante meter aan. De vrij onopvallende gele bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en door de doorns aan de takken is de heester voor vogels een goede schuilplek.

Standplaats Berberis media Red Jewel

Deze bloeiende heester staat graag in zon of eventueel in halfschaduw.
De grond kan het best redelijk droog en goed waterdoorlatend zijn.

Bloei, bessen en blad

De heester bloeit in april en mei met kleine, vrij onopvallende gele bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen. Na de bloei komen er bessen aan de heester.
Het kleine eivormige blad is prachtig glanzend. In het voorjaar heeft het blad een wat roodachtige kleur en tegen de herfst heeft de heester werkelijk prachtig rood en paars glanzend blad. De heester is half groenblijvend in de winter.

Verzorging Berberis media Red Jewel

  • Snoei de heester licht bij in het voorjaar voor vormbehoud. Is de heester als haag aangeplant snoei hem dan twee keer per jaar, in mei en september. Zo wordt de haag mooi compact en dicht vertakt. Door snoei zullen er geen bessen gevormd worden.
  • Geef in het voorjaar compost en plant de heester in waterdoorlatende grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier