Berberis media Red Jewel – Zuurbes: standplaats, bloei, blad, verzorging

Berberis media Red JewelBerberis media Red Jewel of Zuurbes is een sierheester met prachtig glanzend rood paars blad, geschikt om solitair aan te planten of als haag of als vakbeplanting toe te passen.

Deze winterharde heester, met compacte groei en ronde vorm, wordt tot 1,5 m hoog en 1 m breed. Houdt bij het planten dus 1 stuks per vierkante meter aan.De vrij onopvallende gele bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en door de doorns aan de takken is de heester voor vogels een goede schuilplek.

Standplaats Berberis media Red Jewel

Deze bloeiende heester staat graag in zon of eventueel in halfschaduw.
De grond kan het best redelijk droog en goed waterdoorlatend zijn.

Bloei, bessen en blad

De heester bloeit in april en mei met kleine, vrij onopvallende gele bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen. Na de bloei komen er bessen aan de heester.
Het kleine eivormige blad is prachtig glanzend. In het voorjaar heeft het blad een wat roodachtige kleur en tegen de herfst heeft de heester werkelijk prachtig rood en paars glanzend blad. De heester is half groenblijvend in de winter.

Verzorging Berberis media Red Jewel

  • Lichte snoei kan in het voorjaar plaatsvinden voor vormbehoud. Is de heester als haag aangeplant dan kan het best twee keer per jaar gesnoeid worden, in mei en september. Zo wordt de haag mooi compact en dicht vertakt. Door snoei zullen er geen bessen gevormd worden.
  • Geef in het voorjaar compost en plant de heester in waterdoorlatende grond.

Berberis soorten