Berberis thunbergii Kobold – Japanse Zuurbes

Berberis thunbergii KoboldBerberis thunbergii Kobold of Japanse Zuurbes is een bladverliezende heester met gele bloemen in het voorjaar en rode bessen in het najaar. Goed geschikt voor kleine tuinen, want het heestertje wordt maar hooguit 50 cm hoog. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging en over welke soorten er nog meer zijn.

Deze bloeiende heester heeft een compacte en ronde groeiwijze, is goed winterhard en is geschikt als randplant in de border, voor vakbeplanting of om in een pot of bloembak op het balkon of terras te plaatsen. Ook kan hij worden toegepast als lage haag, snoeien wordt afgeraden.

Japanse Zuurbes kopen

Er zijn veel verschillende soorten Berberis te koop, met blad in allerlei kleuren en vele soorten met bloemen. Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Berberis thunbergii Kobold

De heester staat graag in zon of halfschaduw.
De grond kan het best voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei, blad en bessen

Japanse Zuurbes bloeit vrij onopvallend met kleine gele bloemen in mei en juni.
Het kleine ovale blad is glanzend groen, het jonge blad is lichtgroen van kleur. De heester verliest in de winter haar blad.
In het najaar komen er rode bessen aan de heester, die langdurig kunnen blijven hangen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier