Cornus alba Sibirica – Witte Kornoelje

Cornus alba Sibirica

Witte Kornoelje

Cornus alba Sibirica of Witte Kornoelje is een fantastische heester, vanwege zijn witte bloemen in het voorjaar, witte bessen na de bloei, rode herfstverkleuring van het blad en in de winter vallen de kale roodgekleurde takken goed op. Lees hier alles over de standplaats, bloei, de bessen en het blad, snoei en verzorging.

Het is een brede en snelgroeiende bloeiende heester, die zo gewenst ieder jaar helemaal terug gesnoeid kan worden.

De heester wordt tot 3 m hoog en komt het mooist tot zijn recht op een ruime plek in de tuin.

Behalve solitair kan Witte Kornoelje ook goed aangeplant worden als losse haag.

Standplaats Cornus alba Sibirica

De heester kan goed in de zon of halfschaduw en zal het zelfs in de schaduw nog mooi doen.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn.

Wanneer bloeit Witte Kornoelje?

Cornus alba Sibirica bloeit in mei en juni met roomwitte bloemen. Na de bloei verschijnen er witte bessen.

Het grote groene blad verkleurt in de herfst met prachtige roodtinten. De struik is bladverliezend, maar heeft na het afvallen van het blad nog een mooie verrassing, de prachtige felrode takken die kleur geven aan de wintertuin.

Verzorging Cornus alba Sibirica

Snoei. Wat snoei betreft kunt u zelf kiezen uit twee opties. Wilt u graag felrode takken in de winter, dan is het verstandig om in het voorjaar alle takken tot ongeveer 10 cm boven de grond af te knippen. Het nieuwe hout zal prachtig rood kleuren.

U kunt er ook voor kiezen om verjongingssnoei toe te passen, door ongeveer 1/3 van de takken helemaal terug te snoeien. De overige takken zullen bloemen en bessen geven.

Cornus alba Sibirica vormt worteluitlopers. Als u de heester niet overal in de tuin terug wilt vinden dan moet u de nieuwe uitlopers afknippen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier