Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire’ – Rode Kornoelje

Cornus sanguinea Midwinter Fire

Rode Kornoelje

Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire’ heet in het Nederlands Rode Kornoelje. Het is een sierheester, die in de winter zijn blad verliest en zeer winterhard is. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei van de heester.

Cornus sanguinea ‘Midwinter fire’ kan tot 2 m hoog worden. Deze struik heeft de grootste sierwaarde in de herfst en winter, vanwege de mooie herfstverkleuring van het blad en de prachtige geel/oranje/rode kleur van de kale takken in de winter. Vooral als de heester in grote getalen wordt aangeplant is het resultaat verbluffend mooi, maar ook solitair komt hij mooi tot zijn recht.

Standplaats Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire’

De heester staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in halfschaduw. Hoe zonniger de struik staat, hoe mooier de takken in de winter fel rood worden.

Rode Kornoelje doet het in iedere grond, maar staat wel graag op een vochtige plek. Een plek aan het water is dan ook prima.

Blad en bloei

Rode Kornoelje krijgt in het voorjaar fris groen blad en houdt deze kleur de hele zomer. In de herfst verkleurd het blad naar geel/ oranje kleuren en valt voor de winter af.

De heester bloeit in mei en juni met witte bloemen.

De sierwaarde van de takken

De heester krijgt in de winter prachtige oranje/rode takken. Hoe meer zon de struik krijgt, hoe roder de takken worden.

Hoe snoei je Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire’?

De struik is goed redelijk klein te houden (ongeveer 1 m hoog) door hem jaarlijks in maart terug te snoeien tot 30 cm boven de grond. De nieuw gevormde takken krijgen in de winter weer hun prachtige kleuren. Wil je graag een hogere struik, knip dan 1/3 deel van de takken af.

2 reacties