Hedera helix Golden Kolibri – Bonte Klimop

Hedera helix Golden Kolibri

Hedera helix Golden Kolibri of Bonte Klimop is een snelgroeiende klimopsoort met klein geelgroen blad. Het is een zelfhechtende klimplant die goed winterhard is. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten klimop te koop met blad in allerlei kleuren en vormen. De plant is erg geschikt om snel een groenblijvende wand mee te creëren. Bonte Klimop is geschikt om muren, schuttingen of gaas compleet te bedekken. De plant is geschikt voor een plek in de zon maar doet het ook goed in de schaduw.  Bij een standplaats in de schaduw wordt het blad wel minder geelbont.

Plant 1 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooi bedekkend resultaat.

Hedera is goed te snoeien, zodat zelf goed bepaald kan worden hoe groot de plant mag worden.

Klimop kopen

Er zijn vele soorten Klimop te koop en je kunt zelfs complete kant en klaar hagen kopen voor een snel resultaat. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Klimop kopen

Standplaats Hedera helix Golden Kolibri

Deze klimplant is geschikt voor een standplaats in zon of halfschaduw/ schaduw. Hoe meer zon het blad vangt, hoe geel bonter het blad zal worden.

De plant groeit goed in iedere waterdoorlatende tuingrond.

Blad

Hedera helix Golden Kolibri heeft geel groen bont blad. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Bonte Klimop

  • Snoei kan regelmatig plaatsvinden. De klimplant kan goed in hoogte en breedte beperkt worden. Zonder snoei kan deze snelgroeiende plant gemakkelijk 2,5 m hoog worden.
  • Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier