Hedera helix Ivalace – Klimop

Hedera helix Ivalace

Klimop Ivalace

Hedera helix Ivalace of Klimop is een zelfhechtende, groenblijvende klimplant met glanzend krullend blad. Lees hier over de standplaats, het blad en de verzorging.

Er zijn enorm veel verschillende soorten Hedera te koop met grote verschillen in bladkleur en grootte.  De meeste mensen denken dat dit altijd klimplanten zijn, het zijn echter vaak ook bodembedekkers, zoals ook bij deze fraaie plant het geval is.

Deze klimop soort is geschikt als bodembedekker, plant hierbij 5 à 7 stuks per vierkante meter aan voor een mooi bodembedekkend resultaat. Gebruik je hem als klimplant, houd dan 3 à 4 stuks per strekkende meter aan. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant.

Standplaats Hedera helix Ivalace

De plant kan in halfschaduw en schaduw, maar ook in de zon geplaatst worden. De voorkeur gaat uit naar een plek uit koude wind.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en waterdoorlatend.

Blad

Deze groenblijvende plant heeft glanzend ingesneden blad met gekrulde bladranden. Het blad is donkergroen van kleur.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!