Hedera helix Marginata Elegantissima – Bonte Klimop

Hedera helix Marginata Elegantissima

Bonte Klimop

Hedera helix Marginata Elegantissima of Bonte Klimop is een winterharde heester met groen wit bontgekleurd blad, geschikt als bodembedekker of klimplant. Lees hier alles over de standplaats, bloei en bladkleur, snoei en verzorging van deze Klimop.

Zonder snoei wordt de heester enkele meters hoog, maar d.m.v. jaarlijkse snoei in het voorjaar kan de hoogte zelf bepaald worden.

De heester kan langs bv. een steunrek geleid worden en zo als klimplant fungeren. Vaak wordt de heester echter als bodembedekker toegepast.

Houd bij toepassing als klimplant bij het planten een aantal aan van 3 stuks per strekkende meter.

Standplaats Hedera helix Marginata Elegantissima

Deze bloeiende heester kan in de zon, halfschaduw en schaduw staan. Hoe meer zon het blad vangt, hoe bonter het eruit gaat zien.

De grond kan het best voedselrijk en waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Als de heester niet gesnoeid worden kunnen er aan de oudere liggende takken onopvallende geelgroene bloemen komen, gevolgd door kleine zwarte besjes.

Het blad is klein en drie lobbig van vorm. In het midden is het groenbont gekleurd, met een crème witte rand. Klimop Marginata Elegantissima is een groenblijvende plant.

Snoei

Snoei de heester in het voorjaar, indien dit noodzakelijk is. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!

1 reactie


  • Teun Krijgsman

    Gedijdt deze hedera in een bak van 50x100x50cm of is dit een plant voor de volle grond ?