Hedera helix Woerner – Klimop

Hedera helix Woerner

Hedera helix Woerner of Klimop is een klimopsoort met vijf-lobbig donkergroen blad met opvallende lichte nerven, geschikt als klimplant en als bodembedekker.

Deze snelgroeiende plant is zelf hechtend en goed winterhard. Klimop biedt vogels een goede nestel- en schuilplaats.

Plant 3 stuks per strekkende meter om een mooie volle haag te krijgen of 5 stuks per vierkante meter om de bodem te bedekken. Planten kan jaarrond gebeuren zolang het niet vries. Geef de eerste tijd voldoende water, zodat de plant goed kan wortelen.

Klimop is zeer geschikt om muren, schuttingen en gaas te bedekken en zorgt al snel voor een aansluitend groen geheel. Zorg wel dat de plant wegblijft van kozijnen en muren met scheuren of slechte voegen.

Standplaats Klimop

Deze groenblijvende plant kan in zon of halfschaduw en schaduw staan, maar de voorkeur gaat uit naar de laatste twee standplaatsen.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig (zeker in de zon), maar wel waterdoorlatend.

Hedera helix Woerner kopen

Er zijn veel verschillende soorten Klimop te koop. Het zijn gemakkelijke groenblijvende klimplanten waarmee je snel een muur of schutting kunt laten begroeien. Koop deze klimop soort door op onderstaande button te klikken:

Blad en bloei

Het kleine vijf-lobbige blad is donkergroen van kleur, vooral in de wintermaanden wordt het blad erg donkergroen gekleurd. Opvallend zijn de licht gekleurde nerven.Het is een groenblijvende plant, die snel groeit en d.m.v. snoei beperkt gehouden kan worden.

Zonder snoei zal de plant erg hoog worden, zodra hij uitgegroeid is en niet gesnoeid wordt gaat de klimopplant bloeien met onopvallende groengele bloemen, gevolgd door bessen. Blad en bessen van Klimop zijn bij opeten giftig voor mens en dier.

Verzorging

De plant is erg gemakkelijk en groeit vrijwel overal en is vrijwel onderhoudsvrij. Geef in het voorjaar wat organische mest en snoei de plant bij voorkeur in het voor- of najaar.

Zowel blad als bessen zijn bij inname giftig voor mens en dier.

Klimop kan jaarrond geplant worden, zolang het maar niet vriest. Zorg na het aanplanten voor voldoende vochtige grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier