Ilex crenata Golden Gem – Japanse Hulst – Chinese Hulst

Ilex crenata Golden Gem

Japanse Hulst

Ilex crenata Golden Gem of Japanse Hulst is een groenblijvende heester met groengeel/ goudgeel blad geschikt als haag, maar ook voor in de border of een pot op het terras. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

De Nederlandse benaming van deze heester is Japanse Hulst of Chinese Hulst.

Deze bloeiende heester is een trage groeier en is geschikt om als bodembedekker te gebruiken omdat hij breeduit groeiend is.

Wat blad betreft lijkt deze heester meer op dat van Buxus dan op dat van Hulst, er zitten ook geen stekels aan het blad.

Door de opvallende gele bladkleur is de heester geschikt om een donker plekje in de tuin te laten opvallen.

Ilex crenata Golden Gem kan goed worden aangeplant als lage haag, voor blokbeplanting, solitair, in de border of voor in een pot op het terras. De heester wordt 50 tot 80 cm hoog en is winterhard.

Standplaats Ilex crenata Golden Gem

De heester staat graag in de zon of in halfschaduw op een beschutte plek tegen harde wind.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en humusrijk.

Wanneer bloeit de heester?

Japanse Hulst bloeit zeer onopvallend in mei en juni met kleine witte bloemen.

In het najaar komen er, ook onopvallende, zwarte bessen aan de heester.

Het blad is klein, glanzend en ovaal van vorm. De kleur is geel/groen. Hoe meer zon het blad vangt, des te geler de kleur wordt. Later in het jaar wordt het blad goudgeel. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Japanse Hulst

Snoei. De heester kan goed gesnoeid worden. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar. Heeft u Ilex crenata Golden Gem als haag aangeplant dan kunt u meerdere keren snoeien tussen april en september, om de haag mooi vol en strak te houden. De heester kan ook goed in vorm gesnoeid worden.
Bemesten. Geef in het voorjaar, na de snoei, organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier