Ilex meserveae Blue Prince – Blauwe Hulst

Ilex meseveae Blue Prince

Blauwe Hulst

Ilex meserveae Blue Prince of Blauwe Hulst is een heester met blauwgroen blad, die zeer geschikt is om als haag aan te planten. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad en de snoei.

De mooie glimmende blauwgroene haag vormt een mooie achtergrond voor een border. De heester wordt 2 à 3 m hoog en ongeveer 2m breed. Het is een langzame groeier met een compacte groei.

Blauwe Hulst is geschikt als ondoordringbare haag, maar is ook mooi in een groep aangeplant of solitair. Plant 2 à 3 heesters per strekkende of vierkante meter.

Standplaats Ilex meserveae Blue Prince

De heester kan in de zon of halfschaduw staan.

Hij heeft een voorkeur voor vochtige en humusrijke grond, die wel waterdoorlatend is.

Ilex meserveae Blue Prince staat graag op een beschutte plek uit harde wind.

Wanneer bloeit Blauwe Hulst?

De heester bloeit met crème witte bloemen in mei en juni. Deze Hulst vormt geen bessen.

Het blad is leerachtig, dik en glanzend en is aan de rand getand. Het blad is mooi blauwgroen van kleur. Het is een groenblijvende plant in de winter.

Jonge takken hebben een aparte paars- blauwige kleur.

Snoeien

Ilex kan goed gesnoeid worden. Staat hij als haag aangeplant, dan is 2 maal snoeien aangeraden (april en september). Bij deze heester kan ook vormsnoei worden toegepast.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier