Ilex meserveae Blue Princess – Blauwe hulst

Ilex meserveae Blue Princess

Ilex meserveae Blue Princess – Blauwe Hulst

Ilex meserveae Blue Princess of Blauwe Hulst heeft blauwgroen glanzend blad en veel rode bessen en is geschikt om als haag aan te planten. Lees hier over de standplaats, verzorging en snoei van Hulst.

De heester wordt ongeveer 2 m hoog en is winterhard. Deze soort groeit langzamer dan Ilex meserveae Blue Prince en krijgt rode bessen. De heester heeft een compacte groei en is mooi als haag, solitair en in groepen aangeplant. Plant 2 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooie haag.

Het is een diervriendelijke plant, want vlinders en bijen zijn dol op de bloemen en vogels houden van de bessen en vinden een schuilplaats tussen het stekelige blad.

Standplaats Ilex meserveae Blue Princess

De heester verdraagt zon en halfschaduw.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Blauwe Hulst kopen

Er zijn verschillende soorten Blauwe Hulst te koop en bovendien is er keuze tussen de struik vorm of een Hulst op stam. De heesters zijn groenblijvend en kunnen solitair worden aangeplant of als haag. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Blauwe Hulst kopen

Bloei, bessen en blad

Blauwe Hulst bloeit onopvallend met groen witte bloemen in mei en juni.

Na de bloei komen er veel rode bessen aan de heester, die prachtig afsteken tegen het blauwgroene glanzende blad.

Het blad is dik en leerachtig en glanzend en is getand. Deze groenblijvende plant heeft blauwgroen blad.

Hoe snoei je Ilex meserveae Blue Princess?

Staat de heester solitair dan is snoei niet noodzakelijk en zullen er veel rode bessen verschijnen.

Als haag aangeplant kan er het best 2 x per jaar gesnoeid worden, in april en september. Zo wordt de haag mooi compact en strak. Er zullen geen of weinig bessen in de haag komen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie