Ilex meserveae Heckenfee – Hulst

Ilex meserveae Heckenfee

Hulst

Ilex meserveae Heckenfee of Hulst is een groenblijvende plant die bloeit met kleine witte bloemen en glanzende rode bessen krijgt. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad, de snoei en verzorging.

Deze bloeiende struik heeft een opgaande groei met een dichte vertakking.

Ilex meserveae Heckenfee is zeer geschikt om als haag aan te planten, maar ook solitair is het zeker een aanwinst voor de tuin.

De winterharde struik wordt, zonder snoei, tot 3 meter hoog. Hij is echter goed te snoeien, zodat u zelf de hoogte kunt bepalen.

Standplaats Ilex meserveae Heckenfee

De struik kan in zowel zon als in halfschaduw of schaduw staan.

Iedere goede tuingrond is geschikt. De grond kan het best waterdoorlatend zijn en licht zuur.
Plant Ilex met een hoeveelheid tuinturf vermengd met de bestaande grond uit het plantgat.

Bloei, bessen en blad

Hulst Heckenfee bloeit in mei en juni met onopvallende witte bloemen.

De struik is vrouwelijk, na de bloei worden er mooie glimmende rode bessen gevormd. Hiervoor moet echter wel een manlijk exemplaar in de buurt staan (bijvoorbeeld Ilex Blue Prince).

De bessen zijn giftig, evenals het blad.

Het blad van deze Hulst is erg mooi glanzend en donkergroen van kleur. Het blad is erg stekelig, zodat snoeien echt gedaan moet worden met tuinhandschoenen aan. De takken hebben een paarse kleur.

Snoei

Snoeien kan in april en augustus gebeuren. Bescherm de handen door het dragen van tuinhandschoenen en zorg voor goed scherp en schoon gereedschap.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier